HOOFDDORP - In plaats van een verse start met een nieuwe partner, lijken Britten ervoor te kiezen vreemd te gaan en meerdere partners tegelijk te hebben in het nieuwe jaar.

Zo zouden er voor het eerst meer dan 750.000 leden ingeschreven staan bij een Britse datingsite gericht op getrouwde mensen die op zoek zijn naar een date. De verklaring zou liggen bij de stress die de jaarwisseling met zich meebrengt.

Normaal brengt een nieuw jaar het gevoel van een nieuwe start, maar voor mensen die ongelukkig zijn in hun huwelijk, lijkt het erop dat een alternatief plan geschikter is. In plaats van toe te geven dat het einde in zicht is, kiezen velen van hen ervoor een andere partner te zoeken en een affaire te beginnen.

Nieuwjaarsstress

De mannen en vrouwen zouden een affaire beginnen vanwege de stress die het nieuwe jaar met zich meebrengt, schrijft Female First. Die wordt voornamelijk veroorzaakt door financiële zorgen, gewichtstoename en het uitgeven van te veel geld.

Inschrijven op datingsites

“Bij de start van een nieuw jaar maken mensen ingrijpende beslissingen. Het hoge aantal nieuwe aanmeldingen op datingsites voor gehuwden aan het begin van een nieuw jaar zijn daarom geen verrassing”, meent Mike Taylor, vertegenwoordiger van zo’n datingsite.

“Het aantal nieuwe leden doet denken dat het verslechterende economische klimaat van grote invloed is op relaties."

Affaire op werk

Volgens onderzoeker Richard Smith schaden affaires niet alleen het huwelijk, maar ook andere aspecten in het leven, zoals werk. “Rond deze tijd beginnen veel mensen een romance op hun werk. Ik zou hen dat afraden, omdat 80 procent van de werkgevers toegeeft dat ze zouden twijfelen iemand met een relatie met een collega promotie te geven.”

Taylor gelooft dat mensen juist vanwege het risico op hun werk kiezen voor een inschrijving bij een datingsite. “We hebben de industrie van datingsites voor gehuwden de laatste negen jaar flink zien groeien. Bijna 6 procent van de gehuwde Britse populatie schrijft zich in om een affaire te beginnen met iemand in dezelfde situatie.”