AMSTERDAM - Het Europa-Park in Duitsland is het meest gewaardeerde attractiepark van Europa. Bezoekers van de website Zoover waarderen het park gemiddeld met een 9,4.

Het park wint daarmee de Zoover Award voor Beste Attractiepark van Europa 2012. Henk Groenen, vertegenwoordiger van het park in de Benelux, nam vandaag op de Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht deze publieksprijs in ontvangst. Het is voor het eerst dat deze Europese award wordt uitgereikt.

Europa-Park is het grootste en meest drukbezochte attractiepark van Duitsland en wordt jaarlijks bezocht door meer dan 4,5 miljoen mensen.

Shows

De honderd attracties en shows zijn ingebed in de 14 Europese landen die in detail nagebouwd zijn. Het park beschikt over het grootste hotelresort van Duitsland en heeft vijf themahotels. De hotels hebben minimaal vier sterren en zijn ingericht op families.

Het Siam park in Spanje eindigde op de tweede plaats met en beoordeling van 9.0. Hexxenwasser in Oostenrijk werd derde met een beoordeling van 8.8.