AMSTERDAM - De familie Missoni, van het gelijknamige Italiaanse modehuis, lanceert een zoekactie via Twitter om de sinds vrijdag vermiste Vittorio Missoni op te sporen.

Dat meldt onder meer Women’s Wear Daily.

Afgelopen vrijdag verdween een privévliegtuig van de radar vlakbij de Venezolaanse kust. In dat vliegtuig zaten Vittorio Missoni, zijn vrouw Maurizia Castiglioni, een bevriend stel en twee piloten. Er werd meteen een grootste zoekactie opgezet, maar die leverde vooralsnog geen resultaat op.

De zoon van Guido Foresti, een van de mensen die aan boord van het verdwenen vliegtuig was, ontving zondagnacht een sms-bericht van het toestel van zijn vader, waarin hem gevraagd werd te bellen. Het toestel van Foresti is echter niet meer bereikbaar.

Ontvoering

De familie Missoni hoopt, mede door dit bericht, dat de passagiers van het vliegtuig nog in leven zijn. Er werd ook gedacht aan ontvoering, maar de regering van Venezuela gaat daar niet van uit.

Luca Missoni, een broer van de vermiste Vittorio Missoni, is inmiddels afgereisd naar Venezuela. Hij is piloot en werkt mee aan de zoektocht naar zijn broer door boven het gebied waar het toestel verdween rond te vliegen.

De familie Missoni is tevens een Twitteractie gestart. Via de hashtag #findvittoriomissoni hoopt de Missonifamilie nuttige tips te verzamelen.