AMSTERDAM - De Britse modeontwerpster Stella McCartney breidt haar accessoirelijn uit met een brillencollectie speciaal voor de optiek.

McCartney heeft sinds 2009 al een succesvolle zonnebrillenlijn in samenwerking met Luxottica, waarmee ze nu ook de brillen gaat lanceren.

De collectie bestaat uit vijf verschillende stijlen, allen milieuvriendelijk geproduceerd. In deze vijf designs zien we haar handelsmerk, vrouwelijk met een mannelijk ondertoon, terug.

"Brillen zijn meer dan een deel van de mode. Als je daadwerkelijk even de tijd neemt om in je omgeving rond te kijken, dan zul je zien dat je omringt bent door monturen die dienen als noodzaak, maar ook als mode-statement", aldus de ontwerpster.

Natuurlijk

De dominerende kleuren zijn bordeaux, taupe, zwart en diverse bruin en groen tinten. De monturen zijn milieuvriendelijk doordat ze gemaakt zijn van 54 procent natuurlijke materialen zoals cellulose en natuurlijke plastics.

In de voorgaande jaren heeft McCartney bewezen dat haar zonnebrillenlijn een succes is. In 2003 lanceerde de modeontwerpster haar eerste collectie, en in de afgelopen twee jaar is de omzet verdriedubbeld. In februari zal de lijn gelanceerd worden, prijzen van de monturen variëren tussen de 176 en 187 euro.