AMSTERDAM - Tom Ford heeft bevestigd dat hij zijn nieuwe wintercollectie zal showen tijden de Londen Fashion Week.

Sind de start van zijn label koos Ford voor kleine, besloten presentaties. De Amerikaanse modeontwerper stapt daar nu van af en kiest deze keer voor een klassieke catwalkshow, zo meldt de Britse Vogue. Met deze show mikt hij op 500 tot 1.000 genodigden. Ook zijn fotografen en bloggers nu welkom.

"Ik kies voor Londen omdat onze kleding inmiddels in honderd winkels over de hele wereld ligt", zo ligt Ford de keuze toe. "Ons bedrijf is sterk gegroeid en ik bewijs de winkels geen dienst door voor een kleine presentatie te kiezen."

Tradities

Ford hield zijn kleine presentaties de afgelopen jaren ook al in Londen. De ontwerper zegt dan ook van de stad te houden.

"Ik wil mijn kinderen in Londen opvoeden", legt hij uit. "Ik heb zelf een klassieke opvoeding gekregen en wil dat ook aan mijn kinderen meegeven. Londen is daar de uitgelezen plek voor met de klassieke tradities, de humor en gebruiken."

De ontwerper verklapt ook waarom hij in 2005 zijn eigen label lanceerde: "Ik vond geen kleding die zowel comfortabel als elegant was. Ik wou daar verandering in brengen met een eigen label."