HOOFDDORP - Vrijgezelle Britten willen in 2013 graag verliefd worden en meer seks dan vorig jaar. Volop van het leven genieten staat op de eerste plaats als het aankomt op goede voornemens.

Dit blijkt uit onderzoek van een Britse datingsite onder 1.000 vrijgezelle mannen en vrouwen. Uit de goede voornemens van de ondervraagden blijkt dat mannen en vrouwen veelal dezelfde wensen hebben.

Zo wil 57 procent dit jaar nog verliefd worden, heeft 39 procent graag meer seks in 2013 en wil 64 procent de komende twaalf maanden meer dan ooit van het leven genieten, schrijft Female First.

Toekomstperspectief

Het ontbreekt de deelnemers overigens niet aan optimisme. Bijna 6 op de 10 verwacht tegen het eind van dit jaar gelukkig te zijn in een stabiele relatie. Opvallend is dat mannen (11 procent) daarnaast gesetteld en eventueel getrouwd willen zijn. Bovendien denken ze tegen die tijd ook aan het starten van een gezin.

Als het aankomt op het vinden van ‘de ware’, zijn mannen proactiever dan vrouwen. Twee keer zo veel mannen dan vrouwen is bereid om een ander type te daten dan waar zij normaal voor vallen. Een kleine 6 procent zou wel met een bekend persoon uit willen gaan.

Overige voornemens

Vrouwen richten zich in 2013 het liefst op zichzelf. Zo wil 32 procent graag wat meer tijd uittrekken voor zelfontplooiing. Mannen willen graag wat meer aan een goed doel doneren (17 procent) en houden dit jaar meer rekening met anderen.