AMSTERDAM - Hoge hakken zijn oncomfortabel, gevaarlijk en slecht voor de rug. Maar blijkbaar zijn ze het meer dan waard, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Wetenschappers van de University of Portsmouth hebben aangetoond dat hoge hakken vrouwen aantrekkelijker maken, zo meldt de Daily Mail.

Voor hun onderzoek, dat werd gepubliceerd in het vakblad Evolution and Human Behavior, lieten ze een aantal vrouwen gedurende vier minuten lopen op een catwalk.

Benen

Een deel van de vrouwen droeg stiletto's, de andere vrouwen droegen platte schoenen. Alles werd gefilmd. Een jury, bestaande uit mannen en vrouwen, moest punten geven op aantrekkelijk- en vrouwelijkheid. De hoofden van de modellen kregen ze niet te zien, alleen de heupen en benen waren in beeld.

Sneller

In alle gevallen werden vrouwen met hakken als aantrekkelijker en eleganter gezien dan de vrouwen op platte schoenen. De vrouwen op hakken bleken ook sneller te lopen en zetten 110 stappen in plaats van 106 stappen per minuut.

"Hoe vrouwen op hakken bewegen, speelt een belangrijke rol in het aantrekkingsproces tussen mannen en vrouwen en in de uiteindelijke partnerkeuze", aldus de wetenschappers.