AMSTERDAM - In 2009 viel Vogue voor Karlie Kloss, ze verscheen dat jaar twee keer zo vaak in het blad als ieder ander model. Na twee jaar 'gewoon' in de top-3 te hebben staan, is ze terug op de eerste plaats.

De uit St. Louis afkomstige schone heeft een druk jaar achter de rug en stoot Arizona Muse, in 2011 het meest in Vogue voorkomende model, van de troon. Kloss verscheen in Vogue-editorials van negen verschillende landen en stond in totaal in 20 nummers. Daarbij waren bijna de helft van haar vertoningen in het blad te zien in de best verkochte maart- en septembernummers.

Slechts vier van de modellen die vorig jaar in de top-10 van meest voorkomende modellen in Vogue stonden, staan dit jaar opnieuw in de lijst. Zo schuift Arizona Muse van een eerste naar de tweede plek en staat Toni Garrn op drie.

Top-10

Op vijf staat Kati Nescher, een 28-jarige nieuwkomer die voorheen werkzaam was als tolk. De 29-jarige Braziliaanse Isabeli Fontana volgt op zes, mede dankzij de Braziliaanse Vogue, die een heel nummer aan haar wijdde.

Joan Smalls - dit jaar nummer een model van de wereld op Models.com - is terug te vinden op de zevende plaats, op de voet gevolgd door Liu Wen, in 2011 nog op negen. Aymeline Valade, Kendra Spears en Eniko Mihalik en Malgosia Bela (op een gedeelde tiende plaats) maken de top-10 compleet, zo meldt Fashionista.