AMSTERDAM - De modellen Lily Donaldson, Lindsey Wixson, Karlie Kloss en Milla Jovovich leveren allemaal hun bijdrage aan een nieuw kookboek.

Het kookboek genaamd Model Kitchen bevat slanke recepten van de vier modellen, aldus Telegraph. Het is voor velen niet schokkend, maar in de recepten komen geen brood, pasta, rijst of andere koolhydraatrijke ingrediënten voor. Boerenkoolsalade, mangosalsa en gebakken zalm met asperges zijn wél specialiteiten van de catwalksterren.

Modejournalist Derek Blasberg, een goede vriend van Alexa Chung en de zusjes Olsen, schreef het voorwoord van het kookboek. Er is nog geen uitgever gevonden om het boek te publiceren.

Carrièreswitch naar food

Deze vier waren niet de eerste modellen die hun carrière uitbreidden met koken. Zo ging Jourdan Dunn hen voor met haar kookprogramma Well Dunn with Jourdan Dunn. De show wordt uitgezonden op Life + Times, de website en het Youtube-kanaal van Jay-Z.

Ook Lara Stone blijkt gek op eten. Het Nederlandse model gaf eerder aan de catwalk te willen verruilen voor een eigen hamburgertent.