AMSTERDAM - Leggings werden bij mannen tot voor kort alleen gespot bij balletdansers en catwalkmodellen, maar langzamerhand verovert de 'megging' ook de straten van New York.

Beroemdheden als Justin Bieber, Russel Brand en Lenny Kravitz werden er al in gezien en de winkels Uniqlo, Barneys en Nordstrom hebben de mannenlegging in hun assortiment.

Volgens Telegraph is het een logische opvolger van de skinny jeans voor mannen, aangezien die vaak oncomfortabel is en zelfs slecht voor de gezondheid zou zijn. "Leggings zijn zo veel comfortabeler dan skinny jeans", beaamt Mark Dorosz, een 34-jarige leggingdrager wonende in Manhattan.

De in New York wonende Britse ontwerpster Lucy Sykes vindt dat maar weinig mannen ermee weg kunnen komen. "Tot nu toe is de enige man die er goed uit ziet in leggings een vriend van me. Maar hij is jong, donker en knap en was trad voorheen op als balletdanser in Lincoln Centre. Elke andere man die ik er de afgelopen tijd in zag, zag eruit als een idioot."

In 2009 was de 'megging' voor het eerst in het nieuws, toen hij veelvuldig op de catwak werd getoond. Het grote publiek kon er toentertijd nog niet aan wennen.