AMSTERDAM - Ontwerpers Jack McCollough en Lazaro Hernandez van Proenza Schouler tekenden onlangs een licentieovereenkomst voor een schoenenlijn.

Het is over het algemeen bekend dat het succes van grote modelabels vaak met name te danken is aan hun schoenen- en tassencollecties. De consument is eerder geneigd veel geld neer te tellen voor bijvoorbeeld een paar schoenen die ze meerdere keren per week kunnen dragen, dan een peperduur jasje wat het daglicht slechts drie keer per jaar ziet.

Proenza Schouler gaat met behulp van hun nieuwe investeerde Andrew Rosen als een speer en veroverde de tassenmarkt al met de populaire PS1. WWD meldt dat het ontwerpersduo onlangs een overeenkomst tekende met Iris SpA, hetzelfde bedrijf dat achter de schoenen van Marc Jacobs, Chloé, Michael Kors, Jil Sander en Nina Ricci zit. De samenwerking gaat in vanaf de collectie voor pre-fall 2013, die in de maand december nog wordt getoond.

2008

Het Amerikaanse label kwam in 2008 voor het eerst met schoenen, onder een licentieovereenkomst met Vicini SpA, een bedrijf van schoenontwerper Giuseppe Zanotti en zijn vrouw Cinzia.

De nieuwe samenwerking voorspelt een grotere collectie. "Iris en Proenza Schouler delen vele idealen en we kijken ernaar uit een goed en mooi product neer te zetten", meldt Shirley Cook, CEO van Proenza Schouler.