AMSTERDAM - Oprichter en CEO van American Apparel Dov Charney wordt beschuldigd van het verbaal en lichamelijk misbruiken van een voormalig personeelslid.

Michael Bumblis, die als manager werkte bij een van de winkels van de retailer in Malibu, daagt zijn ex-baas Dov Charney voor de rechter omdat hij hem de keel dicht zou hebben geknepen en modder in zijn gezicht zou hebben gesmeerd.

Volgens Bumblis' aanklacht begon het allemaal in april, toen Charney hem ervan beschuldigde bij de concurrent te werken en hem een 'wannabe Jood' en een 'nicht' noemde. Daarnaast vroeg hij Bumblis of hij met een meisje sliep waarmee hij hem kort daarvoor had gezien.

Een aantal weken later kwam Charney langs in de winkel waar Bumblis werkte en toen hij zag dat de tweede verdieping gedeeltelijk als kantoor functioneerde, werd hij woest en haalde hij uit.

Zesde rechtzaak

Dit is al de zesde rechtzaak die een voormalig werknemer tegen de American Apparel-baas aanspant, hoewel het de eerste is waarin geen ongewenste intimiteiten voor komen. De advocaat van Charney, Peter Shey, is ervan overtuigd dat de zaak wordt geseponeerd, aangezien er volgens hem al vaker dit soort zaken zijn geweest, zo meldt Fashionista.