AMSTERDAM - Met de rondborstige Kate Upton op de cover van het januarinummer, wil de Britse Vogue de toon zetten voor een nieuw schoonheidsideaal.

Met een lengte van 178 centimeter en cupmaat 34C, is de 20-jarige Kate Upton - vooral bekend als badpakkenmodel - in eerste instantie niet de ideale kandidaat voor de cover van een modeblad.

Toch besloot Alexandra Shulman, hoofdredactrice van de Britse Vogue, voor de ietwat 'vollere' blonde schone te gaan. "Mijn keuze voor Kate voor onze eerste cover van 2013, is om het nieuwe jaar met een minder stereotype model af te trappen. Hoewel, laten we eerlijk zijn, ze is natuurlijk niet bepaald een olifant" schrijft ze volgens Telegraph in het blad.

"Het komt niet vaak voor dat een badpakkenmodel naar high-fashion gaat of juist andersom, met name om het feit dat badpakkenmodellen worden gevierd om hun rondingen, terwijl catwalkmodellen juist geen borsten en billen hebben", voegt Shulman eraan toe.

Vogue US

Upton poseerde eerder al twee keer voor de Amerikaanse Vogue en sierde de voorkant van de eerste editie van CR Fashion Book, het modetijdschrift van Carine Roitfeld.