LOS ANGELES - Rihanna wordt uitvoerend producent van een televisieserie over mode. Het multitalent zal zelf ook haar gezicht laten zien in Styled to Rock.

Dat schrijft Deadline. In het programma strijden twaalf getalenteerde ontwerpers om de kans om mode-accessoires te mogen maken voor de sterren. Er worden tien afleveringen van Styled to Rock gemaakt.

Het is de bedoeling dat de show, waarin de door Rihanna zelf uitgekozen talenten 'creatief tot het uiterste worden gedreven', volgend jaar op de buis is. De 24-jarige superster is erg blij met haar carrièrestap. "Mode is altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven en loopbaan geweest", laat ze weten.

"Ik vind het geweldig dat ik voor deze samenwerking met Style Network mijn creatieve inzichten mag delen met de twaalf ontwerpers zodat ze de kans krijgen om hun werk onder de aandacht brengen."

De baas van de zender ziet het helemaal zitten met de zangeres. "Rihanna is een pionier, een trendsetter en de verpersoonlijking van stijl", vindt hij. "Ze heeft een krachtige en unieke kijk op de wereld die boven alle aspecten van de popcultuur, en dus ook de mode, uitstijgt en ze is een toonaangevende creatieve geest."