HOOFDDORP - Seks is voor een kwart van de Britse volwassen de voornaamste reden om een hotelkamer te boeken. De sekspartner is in de meeste gevallen iemand die ze net hebben ontmoet.

Dit blijkt uit onderzoek van een boekingswebsite onder 2.000 Britse volwassenen. Door middel van een app beantwoordden zij vragen over ervaringen met hotels en de reden van de boeking, schrijft Female First.

De vraag 'Heb je ooit een hotelkamer geboekt puur en alleen om intiem te zijn?' werd door 26 procent van de deelnemers met 'ja' beantwoord. Hiervan boekte 60 procent de hotelkamer spontaan, bij 34 procent was er sprake van een vroege boeking.

Opvallend is dat bijna de helft van deze seksafspraakjes werd gemaakt met iemand die ze net hadden leren kennen. 35 procent gaf aan dat het om een kennis of vriend(in) ging. Bij slechts 17 procent van de boekingen was er sprake van een overnachting met een relatiepartner.

Meer dan een tiende van de mensen die een hotelkamer boekten voor seks, wist nog niet wie ze die avond mee naar de kamer zouden nemen. Meestal gaat het hier om mensen die slechts een avond in de stad zijn om uit te gaan of voor een feestje.