AMSTERDAM - Het leven van twee op de vijf volwassenen voldoet niet aan de verwachtingen uit hun kindertijd.

Uit een enquête van een internationale bank gehouden onder 2.185 respondenten blijkt dat het moeilijk is om bepaalde verwachtingen uit de kindertijd waar te maken. Twee op de vijf vindt dat hun leven minder rijk is dan ze hadden verwacht.

Volgens een derde van de ondervraagden zijn dromen minder gemakkelijk waar te maken dan wordt verwacht. Sommigen geven aan dat de oorzaak vaak is dat ze te druk waren met hun werk, hun sociale leven en andere zaken.

Mijlpalen

Dit heeft als consequentie dat veel mijlpalen als trouwen en kinderen krijgen later in het leven plaatsvinden. 12 procent van de huwelijken, 14 procent van de geboortes en 15 procent van het kopen van een droomhuis vindt later plaats dan respondenten hadden verwacht, zo meldt Daily Mail.

Dit terwijl 58 procent vindt dat kinderen het leven verrijken, gevolgd door trouwen en een huis kopen. Ook andere dingen gebeuren later dan verwacht, zoals het starten van een carrière (21 procent), met pensioen gaan (26 procent) en het afbetalen van de hypotheek (17 procent).

Jongvolwassenen vs gepensioneerden

Hoewel 48 procent van de jongvolwassenen (25 tot 34 jaar) aangeeft dat hun leven niet aan de verwachtingen voldoet, geeft 26 procent van de gepensioneerden aan dat het verbetert naarmate het ouder worden.

Ondanks de onvervulde dromen is het leven van 33 procent in positieve zin anders dan verwacht. Ze verkrijgen meer levenservaring door veel te reizen en overkomen persoonlijke uitdagingen.