AMSTERDAM - Mary-Kate en Ashley Olsen lanceren in samenwerking met de excentrieke Britse kunstenaar Damien Hirst een aantal peperdure rugzakken.

Onder het artistieke oog van de website Just One Eye leent Hirst zijn creatief brein uit aan ’s werelds bekendste modetweeling van The Row. De Britse artiest zet samen met de ontwerpzussen zijn schouders onder een humanitair project georganiseerd door de website.

De exclusieve samenwerking vertaalt zich in een collectie van twaalf peperdure zwarte lederen rugzakken, gemaakt van krokodillenleer. Geen skelettenkop, maar de bekende kleurrijke apothekersbollen en -pillen van de kunstenaar versieren de lederen tassen van het modelabel. Voor de Nile crocodiletas moet een behoorlijk bedrag worden neergeteld, namelijk 29.800 euro.

"We zijn al lange tijd bewonderaars van het werk van zowel Damien Hirst als The Row", aldus medeoprichter Paola Russo tegen Telegraph. "Onze belangrijkste focus is om het werk tussen verschillende media en kunstenaars te koesteren. We hadden niet van een betere eerste samenwerking kunnen dromen als deze.”

Schedel

De Olsen-tweeling viel dit jaar met hun kledinglijn The Row nog in de prijzen. Ze werden op het jaarlijkse Counsil of Fashion Designers America (CFDA) verkozen tot ontwerpsters van het jaar.

Hirst won in 1995 de beroemde Turner-prijs en maakte furore met onder meer zijn gepreserveerde dieren zoals een haai en een schedel ingelegd met diamanten.