AMSTERDAM - Alexander Wang staat bovenaan de lijst van potentiële kandidaten om de nieuwe creatief directeur bij Balenciaga te worden.

Zo beweert modecriticus Cathy Horyn van de New York Times.

"Alexander Wang lijkt de beste kandidaat te zijn om Nicolas Ghesquière op te volgen. Een aankondiging van deze benoeming zou volgende week al gemaakt kunnen worden, volgens een Parijse bron met kennis van zaken", schrijft Horyn woensdagnacht op haar blog.

Horyn was degene die in april als eerste met het nieuws over Raf Simons' nieuwe rol bij Dior kwam. Toch hebben zowel Wang als PPR, eigenaar van Balenciaga, nog geen commentaar weten te geven.

"De keuze voor een ontwerper als Wang, die een jonge schare fans heeft opgebouwd in New York en in de rest van de wereld, suggereert een nieuwe richting voor Balenciaga", aldus Horyn. "En voor Wang is een verhuizing naar Parijs een kans om zijn carrière uit te breiden."

Christopher Kane

Hoewel de naam van de jonge New Yorkse ontwerper ook al werd genoemd tijdens de aankondiging van het vertrek van Ghesquière, gingen geruchten vooral over Christopher Kane. Toen hij zijn vertrek op zijn beurt bekend maakte bij Versus, werden de geruchten alleen maar versterkt.

Toch ontkent de Britse ontwerper tot noch toe alles, al is PPR, het luxe concern achter Balenciaga, wel in gesprek met Kane over een eventuele grote investering in zijn eigen label.