AMSTERDAM - Dinsdagavond werden de jaarlijkse British Fashion Awards gehouden in Londen. Stella McCartney was de grote winnaar van de avond met twee awards.

De ontwerpster nam de awards voor Designer of the Year en Designer Brand of the Year in ontvangst.

McCartney heeft in 2012 hard gewerkt aan haar modelabel. Zo showde ze dit jaar twee keer een collectie in Parijs en gaf ze ook een show tijdens Londen Fashion Week. Daarnaast lanceerde de 41-jarige ontwerpster een eigen parfum en ontwierp ze sportkleding voor de Britse atleten voor de Olympische Spelen van 2012.

McCartney nam het op tegen Christopher Kane en Mary Katrantzou, die ook genomineerd waren voor Designer of the Year. Bij het ontvangst van de prijzen omschrijft McCartney 2012 volgens The Guardian als: “Het beste jaar om Brits te zijn en één van de meest fantastische jaren van mijn leven.“

Andere winnaars

Alexa Chung nam voor de tweede keer de British Style Award mee naar huis. Het 20-jarige model Cara Delevingne werd uitgeroepen tot Model of the Year. Voor zijn 40 jaar lange expertise in de modwereld kreeg schoenenontwerper Manolo Blahnik de Outstanding Achievement Award. Nicolas Kirkwood won voor de tweede keer de Accessory Designer Award.