HOOFDDORP - Vrouwen beslissen binnen 90 seconden of hun date een potentiële partner is. Mannen hebben hier ongeveer 5 minuten voor nodig.

Dit blijkt uit een enquête van een datingsite onder 2.000 Britse vrijgezellen, schrijft Female First.

Vrouwen zijn er op een eerste date na ongeveer anderhalve minuut al uit of ze nogmaals willen afspreken. Mannen blijken wat geduldiger te zijn en geven een vrouw vijf minuten om indruk op hen te maken.

Uiterlijk vs. innerlijk

Op basis waarvan de keuze voor wel of geen tweede date wordt gemaakt, is voor mannen en vrouwen zeer verschillend. Zo is voor 41 procent van de vrouwen iemands persoonlijkheid de bepalende factor.

Slechts 28 procent van de mannen beaamt dit: de meerderheid (52 procent) zegt namelijk puur op het uiterlijk af te gaan. Dit laatste geldt voor 37 procent van de vrouwen.

Type date

Het type date is ook bepalend. De helft van de vrouwen zegt de activiteit belangrijker te vinden dan het gezelschap. Bij mannen geldt het omgekeerde: 39 procent van de deelnemende mannen verkiest het gezelschap boven het soort date.

Online daten

Meer dan 40 procent van de vrijgezellen gebruikt online daten op reguliere basis. Bijna een kwart van de mannen en vrouwen is voor alle dates afhankelijk van het internet. Een op de drie heeft nog nooit via een datingsite een afspraak geregeld. Gemiddeld gaat een Britse vrijgezel zes keer per jaar op date.

Luke Pomaro, de oprichter van de datingsite, vindt het verrassend dat vrouwen zo snel beslissen of ze op een tweede date willen. “Het neemt heel veel tijd in beslag om een relatie op te bouwen, dus het is belangrijk dat je er daadwerkelijk moeite in steekt”, zegt hij. “Misschien heeft iemand wel last van zenuwen en oordeel je veel te snel. Schrijf iemand niet meteen af.”