HOOFDDORP - De meeste mannen zijn niet in staat belangrijke details over hun partner op te noemen. Meer dan een op de tien mannen weet bijvoorbeeld de geboortedatum van zijn wederhelft niet.

Dit blijkt uit onderzoek van een online gezondheids- en beautywinkel onder 1.000 mannen.

Tweederde van de mannen is ervan overtuigd dat ze hun wederhelft goed kennen. Wat minder zelfverzekerd is 32 procent, die aangeeft zijn partner ‘redelijk’ te kennen. Het onderzoek toont echter het tegendeel aan. Zo ontbreekt het hen aan kennis over de naam van de beste vriend(in), eventuele allergieën van hun partner en zelfs haar natuurlijke haarkleur, schrijft Female First.

Belangrijke zaken

Opvallend is dat 35 procent van de ondervraagden de datum waarop hij en zijn partner elkaar ontmoetten niet meer weet. Ook weet een op de tien mannen niet welke functie hun partner op het werk bekleedt. Eenderde weet niet naar welke school ze ging. Daarnaast is het lastig om haar telefoonnummer of eventuele tweede naam te onthouden.

Shoppen

Mannen staan er niet om bekend dat ze gek zijn op shoppen. Het is daarom niet geheel onverwacht dat ze geen kennis hebben van de maten van hun vrouw. Zo weet 40 procent haar confectiemaat niet. Verder bleek het ook lastig om schoenmaat, ondergoedmaat en favoriete kledingwinkel op te noemen.

Het kopen van kerstcadeaus kan ook problemen opleveren voor de mannen, uit de enquête blijkt namelijk dat 15 procent de verkeerde parfum voor hun vrouw aanschaft. Slechts 12 procent van de vrouwen brengt dit cadeau terug omdat ze het niet op prijs stelt dat hun man niet goed heeft opgelet.

Details

Over het algemeen vindt 57 procent van de deelnemers dat mannen gewoon nutteloos zijn als het aankomt op het onthouden van alle details over hun partner. Bijna de helft geeft toe dat ze wat meer moeite zou moeten doen om alles te onthouden. Hun partners zijn beduidend beter in het opnoemen van details: zo is driekwart ervan overtuigd dat hun vrouw of vriendin alle belangrijke details over hen weet op te noemen.

Vier op de tien stellen gaat uiteindelijk uit elkaar omdat de mannelijke helft nooit vraagt naar belangrijke dingen of deze onthoudt.