AMSTERDAM - Het spelen met seksen is niets nieuws in de modewereld, zo prijsde transgender Andrej Pejic al eens beha's aan en is nu de Nederlandse Saskia de Brauw gestrikt voor de mannenlijn van Saint Laurent Paris.

Midden november haalde het vrouwelijke model Casey Legler krantenkoppen toen bekend werd dat zij een rol zou spelen in de nieuwe campagne van de mannenlijn van Tom Ford. Saint Laurent Paris, voorheen Yves Saint Laurent, kon natuurlijk niet achterblijven en strikt De Brauw.

Het is voor de succesvolle Nederlandse schone niet de eerste klus op mannenmodegebied. Eerder liep zij al mee in de show van de mannencollectie voor Givenchy.

Hedi Slimane, sinds kort hoofdontwerper van Saint Laurent Paris, staat bekend om zijn androgyne ontwerpen en met name zijn enorm smal gesneden pakken. Karl Lagerfeld schijnt zelfs speciaal af te zijn gevallen om in de pakken van Slimane voor Dior Homme te passen. De keuze voor De Brauw kan dus ook een praktische zijn, aangezien zij wat gemakkelijker in de pakken past dan de gemiddelde man, zo meldt Fashionista.