AMSTERDAM - Vrouwen die voortdurend streven naar perfectie kunnen het beter opgeven. Geen enkele man vindt zijn vrouw perfect. Mannen prefereren zelfs een dame met imperfecties.

Zo blijkt uit onderzoek onder 2.000 mannen uitgevoerd in opdracht van een Amerikaanse fabrikant van onder andere scheerapparaten en stijltangen door een onafhankelijk onderzoeksbureau.

Maar liefst 80 procent van de mannen is ervan overtuigd dat de perfecte vrouw niet bestaat. De meeste mannen omschrijven hun wederhelft dan ook als 67 procent perfect.

De meest voorkomende 'tekortkomingen' zijn het hebben van een slecht humeur, het niet leuk vinden van sport en obsessief bezig zijn met dingen schoon houden.

Imperfecties

Andere genoemde imperfecties zijn van een mug een olifant maken, kritiek hebben op de rijstijl van de ondervraagde mannen of het erop staan om een soapserie te zien.

Zes op de tien mannen klaagt over het feit dat zijn vrouw haar kledingstijl altijd maar probeert te verbeteren en altijd aan het diëten is. Een kwart vindt het vervelend dat zijn vrouw zich bemoeit met wie hij om zou moeten gaan.

Veranderen

Als mannen hun vrouw mochten veranderen, zouden de meeste haar meer ontspannen maken. Daarnaast mag ze van voetbal gaan houden en meer avontuurlijk zijn.

Toch waardeert de gemiddelde man zijn vrouw enorm en geeft een kwart aan dat zij te goed voor hem is. 45 procent zegt zelfs dat zijn partner aantrekkelijker is dan hij zelf, zo meldt Daily Mail.