'Stellen na vier maanden samen op vakantie'

HOOFDDORP - Een stel gaat gemiddeld na vier maanden relatie voor het eerst samen op vakantie.

Dit blijkt uit onderzoek van een reisorganisatie onder 1.892 Britse volwassenen tussen de 18 en 30 jaar. Alle ondervraagden hadden een relatie en waren al eens met hun partner op vakantie geweest.

Het zijn vooral de vrouwen die het initiatief nemen. Zo gaf 70 procent van de stellen aan dat het de vrouw was die de organisatie van de eerste vakantie op zich nam. Maar liefst een kwart vond de eerste vakantie samen ‘perfect’, 19 procent beoordeelde de reis als ‘gemiddeld’, zo schrijft Huffington Post. Opvallend is dat een op de drie stellen hun eerste vakantie samen eigenlijk ‘nog te vroeg’ vond.

De favoriete bestemming om voor het eerst samen naartoe te gaan is Turkije, gevolgd door Egypte, Spanje, Griekenland en Portugal.

Te vroeg

Chris Clarkson, mede-eigenaar van de reisorganisatie, vindt het bemoedigend om te zien dat zo veel jonge stellen samen op vakantie gaan. “Het kan goed zijn voor je relatie om samen op vakantie te gaan. Soms is het echter nog net wat te vroeg om die stap te nemen. Het heeft geen zin om iets te overhaasten waar je later misschien spijt van krijgt."

Lees meer over:
Tip de redactie