Christopher Kane weg bij Versus

AMSTERDAM - Kort na de geruchtenstroom dat Christopher Kane de nieuwe creatief directeur van Balenciaga zou worden, maakt Versus bekend dat de Schotse ontwerper daar weg gaat.

Kane werkte sinds 2009 voor het jongere zusje van Versace. Het Italiaanse modehuis is een make-over van plan en stops met de productie van seizoensgebonden collecties, meldt WWD. In de toekomst zullen er capsulecollecties door Donnatella Versace worden ontworpen, in samenwerking met ontwerpers en creatieve talenten.

"Dit is een zeer spannende ontwikkeling voor Versus en ik ben blij betrokken te zijn bij een dergelijke opschudding van de regels van de modewereld. Ik wil Christopher bedanken voor zijn 6 seizoenen bij Versus waarin ik zijn buitengewone talent heb leren waarderen", aldus Donatella. "Een van de mooiste dingen aan mijn baan is om de ontwikkeling van jonge talenten als Christopher mee te maken. Ik wens hem het allerbeste voor de ontwikkeling van zijn eigen lijn, hij heeft mijn volledige steun."

Een woordvoerder bevestigt dat de samenwerking tussen Kane en Versus in overleg is beëindigd.

Toch naar Balenciaga?

Kane voegt eraan toe dankbaar te zijn voor de steun en kansen die hij van Donnatella heeft gehad. "Ik heb erg veel van haar geleerd. Ik kijk uit naar de nieuwe richting die Versus op gaat en voor mij is het tijd om me volledig op mijn eigen label te richten."

Daarmee ontkent hij nogmaals de geruchten dat hij per 1 december bij Balenciaga aan de slag zou gaan.

Lees meer over:
Tip de redactie