HOOFDDORP - Vrouwen brengen meer tijd door met het kijken naar andere vrouwen dan naar mannen. Daarbij wordt vooral gelet op kleding, het figuur en het haar.

Dit blijkt uit onderzoek van een webshop onder 2.000 vrouwen.

Vrouwen vergelijken zichzelf vooral met vrouwen met wie ze werken, bevriend zijn of die ze tegenkomen op straat, schrijft Daily Mail. Ze letten dan vooral op wat ‘de concurrentie’ draagt, hoe hun haar zit en hoe slank ze zijn.

Ook vinden vrouwen het belangrijk om te zien of iemand een chirurgische ingreep heeft ondergaan. Een grote meerderheid (90 procent) geeft aan het liefst op het strand te zitten terwijl ze ongegeneerd naar anderen staart.

Concurrentie

De reden dat vrouwen vooral naar personen van hetzelfde geslacht kijken, is volgens een op de tien omdat ze er altijd beter uit wil zien dan ‘de concurrentie’. Toch geeft 40 procent aan zichzelf niet met afgunst te vergelijken met andere vrouwen.

Een derde is meer onder de indruk van een vrouw met een afgetraind lichaam, dan wanneer een man een gespierd lijf heeft. Volgens Helen Boyle, stylist van de site, komt dit doordat vrouwen elkaar goed begrijpen. “Zij weten namelijk ook hoe moeilijk het is om bijvoorbeeld een mooi figuur en gezond haar te behouden. Het is een oprechte interesse in hoe andere vrouwen eruit zien”, aldus Boyle.

Complimentjes

Bijna de helft van de vrouwen zegt dat ze wel eens een complimentje geeft aan de onbekende vrouw naar wie ze kijkt, meestal gaat dit dan over haar kleding. Als het op kijken naar mannen aankomt, zou 86 procent van de dames het niet in haar hoofd halen om een onbekende man een compliment te geven.

De voornaamste reden is dat ze niet willen dat de man denkt dat ze flirt. Bovendien denkt een kwart van de vrouwen dat de man hierdoor een groter ego krijgt.

Indruk maken

Opvallend is dat 42 procent van de vrouwen zich kleedt om indruk te maken op andere vrouwen, niet om op te vallen bij het andere geslacht. De helft geeft aan dat het hen een kick geeft als ze een compliment krijgen van een andere vrouw. 43 procent neemt een compliment van een man niet zo snel aan als waarheid.

Boyle: “Vrouwen hechten meer waarde aan een compliment van een andere vrouw omdat mannen vaak een compliment maken om iets voor elkaar te krijgen.”