AMSTERDAM - In de Verenigde Staten belanden steeds meer vrouwen met verwondingen bij hun schaamstreek in het ziekenhuis na een scheerbeurt of een doe-het-zelf Brazilian wax.

Dat meldt de Daily Mail. Bij de Brazilian wax worden alle haren in de buurt van de schaamstreek verwijderd. De methode kan, indien niet goed uitgevoerd, infectiegevaar met zich meebrengen of schade toebrengen aan de gevoelige huid rondom de genitaliën.

Ook bij thuis uitgevoerde 'vajazzles', het aanbrengen van kristallen tatoeages bij de schaamstreek, lopen vrouwen niet zelden verwondingen op.

Van alle ziekenhuisopnames voor genitale verwondingen in de Verenigde Staten is 70 procent man, hoewel meer dan een derde van de verwondingen zijn opgelopen tijdens het sporten. Uit onderzoek van de Universiteit van Californië in San Francisco blijkt dat tussen 2002 en 2010 het aantal vrouwen met genitale verwondingen is vervijfvoudigd.

Vaak gaat het om snijwonden of infecties, voornamelijk opgelopen tijdens het 'verzorgen' van de schaamstreek. Cijfers in Nederland zijn niet bekend.

Dokter Benjamin Breyer, leider van het onderzoek, zegt tegen de Britse krant dat vrouwen meer uitleg moeten krijgen over de techniek van het ontharen om genitale verwondingen en gênante ziekenhuisopnames te voorkomen.