AMSTERDAM - Victoria's Secret gaat door het stof nadat er behoorlijk wat ophef is ontstaan rond een indianentooi.

Karlie Kloss droeg tijdens de modeshow van het lingeriemerk een verentooi, maar dat werd door indianen niet gewaardeerd. Het model twitterde zelf ook al haar excuses.

Het bedrijf reageert op klachten die binnenstroomden na de show van woensdagavond. Victoria's Secret vindt het vervelend dat er mensen zijn gekwetst.

"We bieden oprecht onze excuses aan en het was absoluut niet de bedoeling om mensen te beledigen." De outfit wordt uit de televisie-uitzending van volgende maand geknipt.

"We hebben gruweldaden overleefd om te zorgen dat onze levenswijze voortleeft", zegt een woordvoerder van Navajo Nation. "Met iedere vorm van bespotting, of het nou Halloween is of Victoria's Secret, wordt op onze cultuur gespuugd, en dat is kwetsend."

Videoclip

Ook No Doubt kwam onlangs in de problemen door de videoclip van Looking Hot, waarin de band te zien is met indianentooien en wigwams. Na klachten van indianen, de oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten, verwijderden ze de clip van internet.

Joan Franka kreeg ook veel kritiek op haar tooi, maar besloot voor het Eurovisie Songfestival toch in indianenoutfit op te treden.