AMSTERDAM - Maar liefst tien jaar geleden ontwierp Addy van den Krommenacker zijn eerste collectie. Zondagavond vierde hij zijn jubileum in The Harbour Club in Amsterdam.

Met een modeshow waarin hij de nieuwe collectie voor zijn prét a porter label Addy by Addy van den Krommenacker toonde, blikte hij terug op zijn carrière. De Celebration Collection bestaat uit verschillende blouses, tops, jurken en rokken, bedrukt met zijn favoriete ontwerpen van de afgelopen tien jaar en zal vanaf 12 november in gelimiteerde oplage verkrijgbaar zijn bij Steps.

Daarnaast showde Van den Krommenacker zijn couturecollectie voor 2013, geïnspireerd op eind jaren '30 en begin jaren '40 en sterren als Marlène Dietrich en Vivian Leigh. Een collectie bestaande uit slechts de kleuren zwart, zilver en wit, met luxe stoffen als satijn, zijde chiffon, organza, pailletten en geborduurd kant. Qua vormen hield de ontwerper het vrouwelijk, met vleermuismouwen, hoge splitten en diep uitgesneden rugdecolleté's, doch hooggesloten halslijnen.

Onder de aanwezige BN'ers waren onder andere Sandra Reemer, Jette van der Meij en Pernille La Lau.