HOOFDDORP - Jonge Britse vrouwen tussen de 25 en 34 jaar ervaren meer stress dan andere volwassenen.

Dit blijkt uit onderzoek van een kalmerend kruidenmerk onder 2.000 Britse volwassenen.

De meerderheid (67 procent) van de Britten ervaart elke week stress. Een gemiddeld persoon heeft hier per jaar 208 keer last van en de gevallen van stress zijn voor beide seksen vaak hetzelfde. De meeste stress wordt ervaren tijdens het managen van persoonlijke financiën in economisch slechte tijden en het plannen van alle dagelijkse activiteiten.

Jonge vrouwen ervaren meer stress, omdat ze vaak door een periode gaan waarin ze veel bezig zijn met hun carrière, de kinderen en het betalen van de hypotheek. De verantwoordelijkheid die dit met zich meebrengt veroorzaakt druk, schrijft Daily Mail.

Stressfactoren

Vier op de tien Britten maakt zich zorgen over het wel of niet op tijd kunnen betalen van de rekeningen. Andere stressfactoren zijn het behouden van een gezonde balans tussen werk en vrije tijd (20 procent) en het maken van belangrijke beslissingen over de toekomst van hun kinderen (12 procent).

Vrouwen ervaren voornamelijk stress door huishoudelijke taken en hun relatie. Mannen door het maken van lange uren, vast staan in het verkeer en het op de bijrijdersstoel zitten terwijl hun partner achter het stuur zit.

Verwerken van stress

Tijdens intense stress gaat 41 procent van de vrouwen over op stresseten en 21 procent grijpt naar de fles. Mannen wenden zich tot roken, ruzie maken met hun geliefde en het nuttigen van hun favoriete drankje om stress te verwerken.

Volgens Neil Shah, directeur van een stressmanagementgenootschap, zouden mensen een manier moeten vinden om te ontspannen en weer grip te krijgen op de situatie. “Sporten en een gezond dieet helpen stress en angsten te reduceren. Stimulanten als het nuttigen van alcohol voor het slapen gaan dienen te worden vermeden”, meent Shah. “Een goede nachtrust helpt symptomen van stress echt te verminderen.”