AMSTERDAM - Het mag dan wel crisis zijn, dit betekent niet dat vrouwen hun hand op de knip houden als het op winkelen aankomt.

Dit blijkt uit een online budgetenquête, gehouden onder ruim 1.800 lezeressen van het magazine Grazia. Uit het onderzoek komt naar voren dat vrouwen, ondanks de slechte economie, nog steeds veel geld uitgeven aan kleding.

Ruim 66 procent geeft aan niet minder te zijn gaan winkelen, hoewel 23 procent van de ondervraagde vrouwen wel minder geld probeert uit te geven.

De uitgaven zijn hoog: 38 procent spendeert maandelijks tussen de 100 en 250 euro, terwijl 7 procent zelfs tussen de 250 en 500 euro uitgeeft. Schoenen zijn het belangrijkste item in de garderobe en 44 procent geeft aan hier nooit op te bezuinigen.

Stijl

Als het op bekende Nederlanders en hun ‘budgetstijl’ aankomt, gooit actrice Carice van Houten hoge ogen. Meer dan 28 procent vindt dat zij er ‘high-end’ uitziet, maar veronderstelt toch dat ze weinig geld uitgeeft aan haar garderobe.

Dit geldt ook voor Doutzen Kroes, Georgina Verbaan en Bridget Maasland, van wie 13 procent aangeeft haar stijl te waarderen.