AMSTERDAM - Als het aankomt op contact leggen via een datingsite zijn Franse vrouwen het lastigst te charmeren. Franse mannen moeten harder hun best doen om een date te scoren.

Dit blijkt uit een analyse van 147 miljoen online interacties binnen een datingsite, schrijft FemaleFirst. De avances van mannen werden vergeleken met het aantal reacties dat zij van de vrouwen ontvingen.

Van de Europese dames zijn Tsjechische vrouwen het gretigst als het gaat om online aandacht van mannelijke landgenoten. Zij worden op de voet gevolgd door Nederlandse en Zwitserse vrouwen.

De heren in Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk moeten het hardst hun best doen om de aandacht van een vrouw te grijpen. 

Initiatief

“Het zijn nog altijd de mannen die de stoute schoenen aantrekken en het eerste contact leggen, ook online”, aldus Louise Thompson, PR-directrice van de datingsite. “Wij willen weten waarom vrouwen in het ene land online sneller een gesprek aangaan met een geïnteresseerde man, dan in een ander land.”

Naast het indexeren van het gedrag binnen bepaalde landen, keek de datingsite ook naar de negen grootste werelddelen. Ondanks het koele gedrag van de Franse vrouwen staan vrouwelijke Europeanen het meest open voor een online gesprek met een man. Vrouwen uit het Midden-Oosten zijn hier het minst klaar voor. Wereldwijd zijn Peruaanse vrouwen het meest selectief.