AMSTERDAM - Meer dan de helft van de Britse vrouwen is ontevreden over haar seks- en liefdesleven. Deze ontevredenheid lijkt te leiden tot ontrouw.

Dit blijkt uit een enquête van een datingsite onder 4.000 getrouwde Britse stellen. Over het algemeen wordt gedacht dat mannen vaker zin hebben in seks. Toch blijkt dat de helft van de ondervraagde vrouwen vindt dat ze niet genoeg seks heeft met haar man, waardoor ze ontevreden is over haar seksleven. Mannen beamen dit, 70 procent geeft aan ook niet tevreden te zijn met zijn seksleven.

Gebrek aan intimiteit

In de Britse stad Wales zijn ze het ongelukkigst. Daar blijkt bijna tweederde van de getrouwde stellen ongelukkig te zijn met de mate van intimiteit met hun partner, schrijft Daily Mail. “Het is een serieuze aangelegenheid dat meer dan de helft van de getrouwde vrouwen aangeeft niet tevreden te zijn met haar huwelijk door het gebrek aan intimiteit”, aldus Rosie Freeman-Jones, vertegenwoordiger van de datingsite.

Het gemis zou een aanleiding kunnen zijn om vreemd te gaan. Zo heeft een kwart van de getrouwde Londenaren tenminste één affaire gehad. 8 procent van de getrouwde partners had er zelfs meer dan vijf.