AMSTERDAM - Nederlanders gaven in de eerste helft van 2012 gemiddeld 104 euro per hotelovernachting uit in het buitenland. Dat is weinig vergeleken met andere landen.

Zo geven Japanners er gemiddeld 142 euro aan uit en voeren daarmee de lijst aan van landen die het in het buitenland het meest spenderen aan een hotelovernachting. Dat blijkt uit de Hotel Price Index van een boekingssite.

Australiërs en Zwitsers maken de top-3 compleet met respectievelijk 135 en 133 euro. Naast Nederlanders, geven ook Spanjaarden, Duitsers en Finnen relatief weinig uit aan een hotelovernachting in het buitenland (105 euro). Mexicanen geven het minst uit met 95 euro per nacht.

In eigen land betalen Nederlanders gemiddeld minder dan over de grens (98 euro per nacht), maar staan ze minder laag in de lijst. In India geven ze het minst uit aan een nacht in een hotel in eigen land (70 euro) en ook Spanjaarden en Chinezen houden het goedkoop. Zwitsers geven met 154 euro per nacht het meest uit aan een hotelovernachting in eigen land, op de voet gevolgd door Noren en inwoners van Singapore (beide 141 euro).