AMSTERDAM - Actrice en zangeres Kylie Minogue brengt een boek uit dat een overzicht geeft van haar zangcarrière en de bijbehorende kostuums. Met het boek, genaamd Kylie/ Fashion, viert de wereldberoemde zangeres dat ze een kwart eeuw in de muziekindustrie werkt.

In de 25 jaar dat Minogue zingt en acteert, werkt ze nauw samen met een aantal gerenommeerde ontwerpers zoals Jean Paul Gaultier en Dolce & Gabbana. De soms legendarische kostuums, van de catsuit uit de hitsingle Can’t Get You Out Of My Head tot aan de sexy gouden hotpants uit Spinning Around, komen allemaal aan bod via archiefbeelden, schetsen en foto’s.

“Ik ben heel trots om al die grote ontwerpers bij elkaar te zien in mijn boek”, aldus Minogue aan de Britse Vogue. “De kleding en foto’s terugzien is als bladeren door mijn persoonlijk archief. Mode brengt voor mij veel herinneringen naar boven van vroeger.”

Italiaans ontwerpersduo Dolce & Gabbana over haar kleding: “Het is voor ons altijd een plezier om iets speciaals te doen voor onze kleine prinses. “In de Aphrodite-kostuums ziet Kylie er echt uit als een godin.” Naast Dolce & Gabbana leveren ook Stella McCartney, Christian Louboutin, Christopher Kane en Giles Deacon een bijdrage een het boek. Kylie/Fashion ligt vanaf 19 november in de winkel.