AMSTERDAM - Coiffure EU, de Europese vereniging van werkgeversorganisaties in de kappersbranche en UNI Europa Hair and Beauty willen een verbod op hakken en sieraden in de salon.

Als de regels doorgevoerd worden, mogen kappers en haarstylisten in Europa binnenkort alleen nog platte schoenen met anti-slipzolen dragen. Dit om uitglijden en struikelen - met een schaar in de hand - te voorkomen. Ook sieraden als ringen en armbanden zouden verboden worden, omdat deze huidproblemen kunnen veroorzaken doordat de huid op die plek veel in aanraking komt met chemische producten.

Coiffure EU en UNI Europa Hair and Beauy hebben de nieuwe richtlijnen ingediend bij de Europese Commissie in Brussel, maar ministers in Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland en Zweden proberen de nieuwe wetgeving tegen te gaan. Vooral kappers in Groot-Brittannië staan bekend om het werken op hoge hakken en zouden naar schatting 93 miljoen euro per jaar mis kunnen lopen wanneer de nieuwe regels worden doorgevoerd en de salon een 'minder aantrekkelijke' plek wordt voor klanten, zo meldt Telegraph.