AMSTERDAM - Steeds meer modellen en beroemdheden worden gespot op iets wat veel vrouwen hopen in de jaren '80 achter te hebben gelaten, witte pumps.

Phoebe Philo van Céline voorspelde ze al voor zomer 2012 en de Spaanse modeketen Mango verkocht een paar duidelijk geïnspireerd op de peperdure witte designerpumps. Sarah Jessica Parker en Gwyneth Paltrow zijn onder de bekende gezichten die er recentelijk de rode loper op betraden.

Ook tijdschriften herontdekken de witte pump, Alexandra Shulman, redacteur bij de Britse Vogue keurt de trend goed en plaatste een foto van haar eigen paar op Twitter, zo meldt Daily Mail. Diezelfde Vogue wijdde er in haar novembernummer een trendpagina aan en claimt dat witte pumps het vooral in de herfst goed doen.

Schoenontwerper Manolo Blahnik vindt dat niet iedereen weg komt met een paar spierwitte pumps. "Ze zijn mooi bij de juiste mensen", vertelt hij. Ontwerper Gianvito Rossi meldt: "Witte schoenen waren een tijd geleden behoorlijk ordinair, maar kunnen nu voor een elegante touch zorgen. Ik vind het erg interessant voor de winter."