AMSTERDAM - Om zich te kunnen focussen op haar eigen lijn, trekt de Italiaanse Alberta Ferretti zich terug als creatief directeur bij haar tweede lijn Philosophy di Alberta Ferretti.

De aan het Central Saint Martins afgestudeerde Natalie Ratabesi neemt het stokje van haar over. "Ik voelde dat het tijd was om Philosophy een meer onafhankelijke en autonome visie te geven. Dat geeft mij de kans om me volledig op de Alberta Ferretti collectie en andere projecten te storten", aldus Ferretti in een persverklaring.

Ratabesi had eerder al een baan bij onder andere Christian Dior, Oscar de la Renta, Valentino, Gucci en werkte als creatief directeur bij Ralph Lauren. In februari toont zij haar eerste collectie voor Philosophy di Alberta Ferretti tijdens New York Fashion Week.

"Het is een eer om de kans die me is gegeven te accepteren", vertelt Ratabesi. "Ik heb altijd bewondering gehad voor de duurzame esthetiek van Alberta Ferretti en voor haar eigentijdse elegantie. Het is mijn taak om in de toekomst met dezelfde esthetiek aan de collecties te werken."