AMSTERDAM - Modeontwerpers steken dit winterseizoen massaal de print in een nieuw jasje. Vooral prints geïnspireerd op de jaren zestig, zeventig en het Verre Oosten zijn prominent aanwezig.

Opvallend detail is dat de print dit seizoen doorgevoerd is in de gehele outfit. Zowel bovenstukken als onderstukken zijn doordrenkt van figuren en dessins: van bloemen en ovale vormen tot druiventrossen en blokken.

De Belgische ontwerper Dries van Noten showde een variété aan sjaaljurken, kimono’s, geplooide rokken en rokken gedragen over de broek, met prints geïnspireerd op Azië. Ook ontwerpers Jack McCollough en Lazaro Hernandez van Proenza Schouler bezaaide hun kimono-achtige jasjes met kleurrijke prints van bloesems en takken als verwijzing naar het Verre Oosten.

Caleidoscopisch

Bij het luxe modelabel Miu Miu vierde de jaren '70 hoogtij met caleidoscopische prints. De collectie, met een eerbetoon aan het mannenpak, toonde ruimvallende blazers, pantalonbroeken met hoge taille, jaren zeventig blouses met kraag, stropdas en sjaals in kleurrijke prints die onderling werden gecombineerd.