AMSTERDAM - Samenwonen zou ervoor zorgen dat vrouwen aankomen en mannen juist afvallen. Oorzaak zou zijn dat stellen even grote porties eten.

Dit blijkt uit onderzoek van een multivitaminieproducent onder 1.300 Britse mannen en vrouwen. Een derde van de ondervraagde vrouwen geeft aan meer te eten sinds ze bij haar partner is ingetrokken. Als gevolg hiervan heeft ze te kampen met gewichtstoename, schrijft Daily Mail.

Mannen claimen juist minder te eten. Volgens voedingsdeskundigen houden stellen die samen eten bereiden geen rekening met de verschillende dieetwensen van elkaar, waardoor porties van gelijke grootte worden gemaakt.

Stereotypes

Mannen kampen daardoor juist met gewichtsverlies. Na samen te zijn gaan wonen stappen ze over op meer ‘vrouwelijk’ voedsel, zoals yoghurt en salade. Uit het onderzoek blijkt tevens dat mannen en vrouwen tijdens het koken voor elkaar voedsel bereiden op basis van stereotypes van het andere geslacht. Zo koopt 90 procent van de vrouwen vaak vlees in voor haar partner.