AMSTERDAM - Voor de tweede keer komt het Arnhemse ontwerpersduo Spijkers en Spijkers met een eigen monturencollectie.

Deze collectie wordt wederom bij optiekketen Specsavers uitgebracht. De collectie is gebaseerd op de jaren twintig van de vorige eeuw. Onder de noemer 'touch of the Roaring Twenties' bevatten de monturen ornamenten en details in Art Deco-sfeer, zoals een opvallend vlindermontuur.

Truus en Riet Spijkers in een persverklaring: “De Roaring Twenties is een periode waar we onze inspiratie veelvuldig vandaan halen. Niet enkel vanwege de Art Deco-invloeden, maar bovenal omdat in deze tijd de moderne vrouw werd geboren. Dit heeft geleid tot een collectie brillen met een duidelijk ‘vorm volgt functie’ principe. Zo zijn functionele details decoratief ingezet.”

Vlinderbril

Naast de vlinderbril bevat de collectie onder meer een klassieke bril in glaskleuren, een licht brilletje met verfijnde draadmetalen pootjes en een bijna vierkant ogende bril in wit parelmoer.

De brillencollectie van Spijkers en Spijkers is vanaf eind oktober verkrijgbaar bij alle Specsavers-winkels in Nederland. De monturen kosten € 169,- inclusief standaard enkelvoudige glazen.