Karl Lagerfeld haalt uit naar Franse president

AMSTERDAM - De hoofdontwerper van Chanel, Karl Lagerfeld, is het niet eens met het beleid van de Franse president François Hollande en noemt hem een idioot.

Hij deed deze uitspraak in een interview met de Spaanse Marie Claire. Lagerfeld noemt de Franse leider een idioot, omdat hij het niet eens is met een belastingplan van de president. Hollande laat de allerrijksten in Frankrijk 75 procent inkomstenbelasting betalen.

"Deze idioot zal net zo desastreus zijn als Zapatero was", heeft Lagerfeld volgens persbureau Reuters gezegd. Zapatero is de voormalig Spaanse minister-president.

Lagerfeld vervolgt: "Dit is een ramp. Frankrijk wil de rijken straffen, maar deze verlaten nu het land en zullen niet meer inversteren. En ook buitenlanders willen niet meer in ons land investeren. Naast mode, juwelen, parfum en wijn heeft Frankrijk weinig te bieden. Al onze andere producten verkopen niet. Wie koopt er bijvoorbeeld Franse auto's? Ik niet."

Lagerfeld staat erom bekend vaker publiekelijk naar personen uit te halen. Zo noemde hij zangeres Adele dik en Pippa Middleton alleen mooi van de achterkant.

Lees meer over:
Tip de redactie