AMSTERDAM - Mannen vinden sneller een date wanneer ze paarse kleding dragen.

Dit blijkt uit een enquête van een wasmiddelenproducent waarin 2000 mensen werd gevraagd naar de kledingkeuze van hun partner en eventuele afknappers.

Uit het onderzoek komt naar voren dat mannen die een paars shirt dragen meer kans hebben op een date. Maar liefst 36 procent van de vrouwen gaat hierop in, terwijl 32 procent een man in colbert en witte blouse aantrekkelijker vindt. Mannen die roze of blauwe kleding dragen hebben de minste kans op een afspraakje, zo meldt de Daily Mail.

Afknappers

Meer dan zestig procent van de vrouwen vindt lelijke kleding de grootste afknapper bij een man, 28 procent weigert zelfs een afspraak op basis van zijn kledingkeuze. Als tweede wordt er gekeken naar het kapsel en als laatst naar de schoenen. Mannen zijn minder kieskeurig als het gaat om de keuzes van vrouwen: 14 procent wijst een date af als de kleding hem niet aanstaat.

Kledingkeuze

Het veranderen van de kledingstijl van hun partner willen vrouwen ook nog steeds. Een vijfde wil graag zeggenschap hierover. Helaas voor hen geeft een kwart van de mannelijke respondenten aan dit nooit toe te laten.