AMSTERDAM - De Belgische ontwerper Dirk Bikkembergs heeft een opmerkelijke comeback gemaakt. 

Het label opende een flagshipstore in Barcelona en zal de komende maanden nog verder uitbreiden. De nieuwe flagshipstore is het startschot voor de wereldwijde expansie van het modelabel, zo meldt Knack.

De komende maanden zullen er 12 nieuwe winkels worden geopend, waaronder vestigingen in Parijs, Guangzhou, Istanbul en Riyadh. Eind dit jaar moeten er wereldwijd 42 winkels zijn. Ook de vrouwcollectie, die vorig jaar werd gelanceerd, zal in deze winkels te koop zijn.

Failliet

Het label Dirk Bikkembergs is tegenwoordig in handen van het Italiaanse Zeis Excelsa. De ontwerper, die behoort tot de Antwerpse Zes, verkocht zijn modelabel vorig jaar aan deze Italiaanse groep nadat hij bijna failliet was gegaan. Bikkembergs bleef zelf wel creatief directeur.

Modekenners opperen dat de aanwerving van de Zuid-Afrikaanse ontwerper Hamish Morrow veel te maken heeft met het nieuwe succes van Bikkembergs. Sinds de overname door het Italiaans bedrijf zijn alle collecties van zijn hand en zijn de opzichtige logo's die het label kenmerkten geheel verdwenen.

Volgens critici heeft de Vlaming dan ook niets aan het huidig succes bijgedragen. Zeis Excelsa ontkent dit en stelt dat Dirk Bikkembergs nog steeds de leiding geeft aan de ontwerpers en de sturende kracht is van het label.