Couturiers ontwerpen speciale jas voor Hulphond Nederland

AMSTERDAM - Een uniek jasje gemaakt door acht topcouturiers heeft tijdens een speciale veilingavond een bedrag van 22.000 euro opgebracht voor de stichting Hulphond Nederland.

Jan Taminiau, Paul Schulten, Addy van den Krommenacker Ronald Kolk, Frans Hoogendoorn, Hardies, Jaap Rijnbende en Stephan Badal zeiden met volle overtuiging 'ja' tegen een nooit eerder vertoonde samenwerking voor het goede doel.

“Het is fantastisch dat deze grote namen de handen ineen hebben geslagen om zoiets bijzonders te creëren”, aldus Monique Heijn, ambassadeur Hulphond Nederland in een persverklaring. “Nooit eerder hebben mensen van dit kaliber gezamenlijk een couturestuk gemaakt. Wij zijn enorm vereerd."

Hand geborduurd

Het jasje, gemaakt in een model uit de laatste couturecollectie van Paul Schulten, bestaat uit onder meer antiek zijde fluweel van Jan Taminiau en een hand geborduurd brokaat van Ronald Kolk. Verder bevat het kledingstuk een fotoprint op zuiver zijde van Addy van den Krommenacker en een hand geborduurd kant dessin van Hardies.

Therapiehond

De totale opbrengst van de veilingavond, gepresenteerd door Anita Witzier, bedraagt 364.000 euro. Het bedrag wordt gebruikt om honden op te leiden tot hulphond en nu ook tot therapiehond voor kinderen met een verstandelijke beperking, autisme of met gedragsproblemen.

Tip de redactie