AMSTERDAM - Nederlandse jongeren zijn verknocht aan hun mobiele telefoon. Zestig procent slaapt regelmatig tot altijd met zijn of haar mobieltje onder het hoofdkussen.

Dit blijkt uit een onderzoek van een onafhankelijke telecomretailer onder 620 Nederlanders in de leeftijd van 18 tot 82 jaar. Vooral jonge vrouwen geven aan dat een telefoon onder het kussen hen een veiliger gevoel geeft.

De slaapkamer is niet de enige plek waar de telefoon mee naartoe gaat. Meer dan de helft neemt de mobiele telefoon mee bij een bezoek aan het toilet.

Geen flauw idee

Op de vraag wat een belminuut kost binnen een mobiel abonnement of prepaid bundel, gaf ruim 80 procent van de ondervraagden aan geen flauw idee te hebben. Opvallend is ook dat de meeste Nederlanders (ruim 50 procent) niet weten hoeveel MB aan mobiel internet zij precies verbruiken per maand.

Advies

Ruim een derde van alle ondervraagden vindt advies van vrienden of familie heel belangrijk bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon en abonnement. Vrouwen laten zich over het algemeen iets vaker leiden door de mening van hun omgeving dan mannen.

Bij ruim 40 procent gaat het uiteindelijk toch om het professionele advies dat ze krijgen in een winkel. Bijna driekwart vindt het erg belangrijk om naar een winkel te gaan die alle providers aanbiedt.