DEN HAAG - Mannen scheiden op steeds latere leeftijd. In 2011 was de gemiddelde leeftijd bij een echtscheiding 46 jaar, vrouwen zijn gemiddeld 43 jaar als ze hun huwelijk laten ontbinden.

Twintig jaar geleden waren mannen ongeveer 40 jaar als ze gingen scheiden, vrouwen 37 jaar.

Het aantal echtscheidingen is in de afgelopen twee decennia ongeveer gelijk gebleven, zo blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2011 beëindigden bijna 31.000 mannen hun huwelijk. Het aantal scheidingen op oudere leeftijd is gestegen, mannen onder de 40 jaar gingen flink minder scheiden.

Latere leeftijd

Een op de drie mannen die gaat scheiden, is ouder dan 50 jaar. Dat komt volgens het CBS onder meer doordat er op latere leeftijd getrouwd wordt.

Was een man in 1991 nog gemiddeld 31 toen hij ging trouwen, in 2011 was dat 37 jaar. Vrouwen trouwden 20 jaar geleden op ongeveer 28 jarige leeftijd, vorig jaar was dat gestegen naar 34 jaar.

Beweeg de cursor over de lijn om de leeftijden te zien. De gegevens zijn afkomstig van CBS. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen