AMSTERDAM - Modehuizen als Balmain, Chloé en Misson lieten hun modellen dit najaar zonder mascara de cawalk opgaan. Geen mascara gebruiken lijkt daarmee een trend te zijn.

Op de catwalk wordt veel geëxperimenteerd met opvallende make-up, waarbij de focus vaak ligt op de ogen en wimpers. Tijdens de modeweken voor het najaar van 2012 liepen de modellen echter de catwalk op zonder oogmake-up, zelfs zonder mascara.

Mascara

Nooit eerder werd zo weinig mascara gebruikt als tijdens deze modeweken. Modehuizen Balmain, Chloé en Missoni spanden de kroon en krulden alleen de wimpers van de modellen. Lucia Pieroni, visagist van deze modehuizen, noemt deze natuurlijke look zonder oogmake-up de ‘morning after look’.

Bij ontwerpers Nina Ricci en Clements Ribeiro hadden de modellen ook geen mascara op. Toch hadden ze geen natuurlijke uitstraling door de felgekleurde lippenstift die ze droegen.

Make-up tips

Een look zonder mascara zorgt voor een jeugdige en frisse uitstraling. Door het weglaten van oogmake-up komt de focus te liggen op de huid. Belangrijk is daarom om de huid mooi egaal te maken met producten als een concealer, foundation of poeder.