AMSTERDAM - De hitlijst qua accessoires wordt het najaar van 2012 geleid door tassen, die de liefhebber graag aanraakt, en rijkelijk zijn bewerkt met een bijna 3D textuur.

Met een paar luxueuze schoenen of handtas verwordt een outfit in (letterlijk) een handomdraai tot chique geheel. Daarom bestaat voor herfst/winter 2012 ook een focus op accessoire trends, waaronder de handtasjes met rijke textuur. Passend bij een digitaal tijdperk is juist zo’n tactiel accessoire gewild, en komt deze in de vorm van 3D bloemvormen bij Tory Burch, oversized bowling tas bij Louis Vuitton versierd met middernacht blauwe steentjes of Chanel’s aaibare, fluwelen clutches.

Tory Burch

De look bij Tory Burch is vooral damesachtig met rokjes op de juiste lengte, mohair stoffen en hier en daar een bewerking. Die rijkelijk bewerkte sweaters of jurkjes werden geaccentueerd door de tassen in een opvallende textuur van glanzende, 3D bloemvormen.

Sexy, maar ook gepolijst en netjes omschrijft Tory Burch haar herfst/winter 2012 collectie met een inspiratiebron als Wong Kar Wai’s film In The Mood For Love. De uitgesproken en luxe kwaliteit zit vooral in de details waaronder de aan de hand bungelende clutches van Burch’s catwalk modellen.

Louis Vuitton

Bij Louis Vuitton werd nog eens de nadruk gelegd op de statement reiskoffers (ook bezet met LV logo) en tassen, want ze werden niet getoond door de mannequins zelf. Portiers droegen meerdere grote tassen van de modellen terwijl de Louis Vuitton meisjes zelf net uit een stoomtrein leken te zijn gestapt die op de catwalk geparkeerd stond.

Zo’n tikkeltje retro look als op de Louis Vuitton catwalk met tevens lange jas en rok over een broek, blokhak en gevederde hoed, geeft zo’n statement tas wel kracht bij. Verder houdt Marc Jacobs duidelijk van een fonkeling, kostbare steen, bont, en dit kwam naar voren in de diep gekleurde LV tassen van paars tot smaragdgroen.

Style tips

Zo’n mode tendens die al heel lang in de lucht hangt is het mixen van prints, maar juist ook van materialen en texturen. Wees daarom niet bang een bijzondere print, bewerkelijke wollen stof, tweed of kant bij zo’n statement tas te dragen.

Wel heeft zo’ n herfst/winter 2012 tas met bijzonder oppervlakte een mooie balans nodig met een outfit die ook enigszins updressed dient te zijn. Maak een moodboard en zie direct wat wel of niet past bij twijfel over het wel of niet mixen van kleur en textuur.