AMSTERDAM - Van hele ijsbergen tot vulkanen en kristallen, Frans modehuis Chanel staat er om bekend het Grand Palais in Parijs tijdens de modeweek om te toveren tot een groot spektakel.

Ook nu liet Karl Lagerfeld niets aan het toeval over en gebruikte windmolens en zonnepanelen als decor voor zijn voorjaar/ zomercollectie voor 2013. “Wind en zon zijn gratis”, aldus Lagerfeld tegen Style.com. “Energie is het meest belangrijke in het leven. De rest komt later”.

Mantelpakjes

Als de eerste muzikale tonen van de Amerikaanse band Chromatics klinken, lopen mannequins de catwalk van zonnepanelen op. Langs de dertien opgestelde windmolens showen modellen als Saskia de Brauw het handelsmerk van het modehuis: witte en zwarte mantelpakjes, bezaaid met kleine parels.

Hoeden

Deze keer geen overdaad aan Chanel logo’s maar simpele strapless jurken tot over de knie, korte bolerojasjes, oversized jassen, sportieve jumpsuits en doorzichtige zwarte jurken. Materialen waren vooral luchtig zoals chiffon. Opvallende accessoires waren de tas in de vorm van een hoelahoep en de grote hoeden.

Front row zaten onder meer Anna Wintour, Jennifer Lopez en Kanye West, die via een achteruitgang geïrriteerd de show na de finale verliet.